Mindfulness en mantra

Gekoppeld aan de visie en inhoud van het boek Mindfulness en mantra worden workshops gegeven.
De cursussen worden gegeven vanuit een (Shingon)Boeddhistisch kader. Het boek biedt hierbij de filosofische achtergrondinfo, en een kader voor fysieke, psychologische en spirituele integratie.

Tijdens de eerste lesdag ervaar je hoe lichaamswerk invloed heeft op meditatie, en dat stilte geen statische toestand is. Juist het gebruik van lichaamsbeweging, lichaamsgevoel en via lichaamsoefening ontspannen van het zenuwstelsel kan een directe ingang geven naar meditatie, waardoor er meer ruimte komt voor beweging én stilte. 
De kleine oefensets en de achtergrond-informatie geven voldoende handvatten om op een laagdrempelige manier te verdiepen in meditatie.

Tijdens de tweede lesdag verdiepen we, en gebruiken we de kwaliteit van open stilte om contact te maken met interne kwaliteiten. Een belangrijke focus in het Boeddhisme is niet zozeer het ontkennen of vechten met het 'zelf', maar vrede vinden en rust in je zelf. Het gebruik van klank en contact opent een diepere verbinding, vanuit het hart.

Tijdens de eerste twee lesdagen werken we al met klank, maar tijdens de derde lesdag is dit nog gerichter. We werken gedurende de derde lesdag voornamelijk met mantra. Het filosofisch kader en de doorwerking van mantra wordt besproken en ervaren. De mantra wordt beoefend als meditatie-hulpmiddel, voor persoonlijke beoefening.
In Shingon-Boeddhisme richten de mantra's zich niet op melodieuze samenzang, maar zijn een vehikel om een interne directe verbinding met de mantra te maken.
Tijdens de derde lesdag krijg je de overdracht van een aantal basis-mantra's, en krijg je de achtergrond-informatie over de betekenis en 'kwaliteit' van de mantra's.

Wil je meer lezen over ervaringen met mantra, en ook de cursus Mindfulness en mantra,
lees dan de ervaringen van MartinIris en Mariet.

Voorjaar 2021, Deventer, u kunt inschrijven.

Zelfregulatie: vrijdag 19 maart 2021. Als je het lichaam harmoniseert, ontstaan lichtheid en openheid.
Zelforganisatie: vrijdag 23 april 2021. Tot rust brengen van het 'zelf', van mindfulness naar heartfulness.
Zelfoverstijging: vrijdag 11 juni 2021. Mantra als meditatie-object en ingang voor verruiming van het 'zelf'.

Lesplaats: Nieuwstraat 55, Deventer. Opgave via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
19 maart, 23 april, 11 juni 2021, van 9.00 tot 16.45 uur.
Opgave kan per lesdag. Deelname aan lesdag 2 vraagt wel deelname aan lesdag 1 enz.
Kosten: € 85,- per lesdag. Erkenning als bijscholing (VYN) is toegekend: 18 punten voor drie lesdagen. 

 

Mindfulness en mantra