Boeddhisme met lijf en leden, online meditatie-programma

Boeddhistische filosofie is erop gericht een ervaring over te dragen, van openheid en levendigheid. Wil je deze rust en openheid ervaren? Wil je je meditatie verdiepen? Wil je meer uit meditatie halen dan 'stilzitten' of 'ontspannen'? En dat direct integreren in je dagelijks leven, met ondersteuning van een goed opgebouwd programma en een groep gelijkgestemden? Dan is deze training geschikt voor je!
De training start in januari 2021.

De training 'Boeddhisme met lijf en leden' is een 20-weeks online programma dat achtergrondinformatie geeft over de Boeddhistische filosofie en ook onze fysiologie. Hoe kunnen we simpele lichaamsoefeningen gebruiken om rust te brengen en onszelf te openen. Boeddhistische filosofie is erop gericht een ervaring van openheid en vrijheid over te brengen. We kunnen daarbij ons lichaamsgevoel gebruiken om richting te geven; hoe we steeds de verschuiving kunnen maken van vastzitten in gedachten, emoties of stress, naar openheid, zachtheid en levendigheid.
Het programma bestaat uit informatie, en oefensets en meditaties, en wordt vormgegeven aan de hand van 10 Boeddhistische thema's of teksten. Ook is er voldoende ruimte voor vragen, over filosofie, praktische uitvoering van de oefenvormen en meditaties, doorwerking van de oefenvormen, en het opbouwen van een duurzame meditatie-discpline. De 20 weken worden afgesloten met een fysieke lesdag.

Mantra-meditatie

Heb je al ervaring met meditatie en wil je meer achtergrond en ervaring rond het gebruik van mantra als meditatie-object, dan kan je de driedaagse cursus 'Mindfulness en mantra' volgen.
Dit is een introductie-cursus rond werkvormen uit het Shingon-Boeddhisme.
Vanuit de openheid en verstilling, werken we vanuit de hartverbinding. Hierbij hoort het begrip 'Holding Space', een open, gedragen aandachtsruimte, die je meeneemt in je meditatie, maar ook in wisselwerking met anderen. We werken ook specifiek met Shingon mantra's. In het voorjaar van 2021 is de volgende driedaagse cursus. Kijk hier voor data.

Sangha en Shingon-Boeddhisme

Als je de driedaagse cursus 'Mindfulness en mantra' gevolgd hebt, kan je deelnemen aan de sangha-activiteiten. Dit zijn twee maandelijkse fysieke bijeenkomsten, waaraan je ook online kan deelnemen. In de maanden dat er geen fysieke bijeenkomsten zijn, zijn er digitale sangha's.

Voor diegenen die een relatie gevormd hebben met mantra-meditatie en Shingon-Boeddhisme is er training en achtergrond rond Shingon-Boeddhisme, en de 'Three secret practices'.
Er is de mogelijkheid om een relatie te vormen met de mandala's, dit is een lekenritueel waarbij je contact maakt met de mandala, en je daarmee kan verbinden aan deze trainingsweg.
De mogelijkheid om mandala-meditaties te leren is slechts mogelijk op uitnodiging.

   

Mindfulness en mantra