Meditatie en trainingen

Een kort overzicht van ons aanbod.

Interactieve meditatie/intervisie

Een prachtige cursus om te ontdekken wat er met je gebeurt als je echt contact maakt met anderen.
In vijf bijeenkomsten van twee-en-een-half à drie uur ervaar je hoe in interactieve meditaties een ‘holding space’ ontstaat, een open en omhullende aandachtsruimte, die je kan delen met anderen.
Je ervaart hoe het open contact met anderen je dichter bij jezelf kan brengen.

Boeddhisme met lijf en leden

De training ‘Boeddhisme met lijf en leden’ is een 20-weeks online programma. Het programma bestaat uit informatie, oefensets en meditaties, en wordt vormgegeven aan de hand van 10 Boeddhistische thema’s of teksten. Ook is er ruimte voor vragen, over filosofie, praktische uitvoering van de oefenvormen en meditaties, doorwerking van de oefenvormen, en het opbouwen van een duurzame meditatie-discpline. De 20 weken worden afgesloten met een fysieke lesdag.

Mantra-meditatie

Heb je al ervaring met meditatie en wil je meer achtergrond en ervaring rond het gebruik van mantra als meditatie-object, dan kan je de driedaagse cursus ‘Boeddhistische meditatie en mantra’ volgen.
Dit is een introductie-cursus rond klank en mantra, en in de derde lesdag ook specifiek de werkvormen vanuit het Shingon-Boeddhisme.

Sangha en Shingon-Boeddhisme

Als je de driedaagse cursus ‘Mindfulness en mantra’ gevolgd hebt, kan je deelnemen aan de sangha-activiteiten. Dit zijn maandelijkse fysieke en/of online bijeenkomsten, waaraan je ook online kan deelnemen.
Voor diegenen die ervaring hebben met mantra-meditatie en Shingon-Boeddhisme Naast deelname aan de sangha is er een studie-programma rond Shingon-Boeddhisme, en de ‘Three secret practices’.

Retraite

Naast onze jaarlijkse retraite in Frankrijk, organiseren we vanaf 2024 ook mini-retraites in Nederland.
De retraites geven de ruimte om los te komen uit dagelijkse patronen, en terug te gaan naar ‘de bron’: een onbegrensde, vitale ruimte in onszelf, van waaruit richting ontstaat en rust.
Informatie over het programma in 2024 wordt in december op de website geplaatst.